Om Mia

 

Mia Smith

På twitter gör jaMia Smith 2015g mig hörd under mitt alias @miasmith1980.

Jag är lärare för grundskolans senare åldrar samt gymnasiet i engelska och tyska med en trygg plats på högstadiet. Jag har varit med och startat upp Herrgårdsskolan i Göteborg från grunden och brinner för språkundervisning, språkutvecklande arbetssätt och IKT som verktyg för att främja undervisningen. Läsåret 14-15 var jag på Torpaskolan i Göteborg, hösten -15 undervisade jag på Bräckeskolan i Lundby, där jag undervisade engelska i år 3-6.

Nu är jag tillbaka på högstadiet, på Vallhamra skola i Partille, där jag undervisar tyska i år 6, 8 och 9 samt både svenska och engelska i år 8 och 9.

Allt jag publicerad här på bloggen skyddar jag enligt följande CC: BY NC SA. För mer info om vad detta innebär, läs här.

Mias CC

Jag deltog i Digitala skollyftet vinter 13-14, där jag tillsammans med Sara Bruun, Annika Sjödahl och flera andra utvecklade en wiki för att tillsammans med kollegor landet runt arbeta med formativ bedömning i svenska och engelska.

Jag är aktiv i flera facebook-grupper för lärare: Engelska i åk 6-9, Lärare i tyska – en mötesplatsSpråklärarnas riksförbund m.fl.

Jag har också varit engagerad i att arrangera Edcamp i Göteborg. Jag arbetar med iPad, och skapar filmer till mina elever i den utsträckning tiden tillåter. Jag lever enligt devisen ”sharing is caring” och delar allt på min youtube-kanal och den här bloggen.

Jag var 2014-2016 vice ordförande för Språklärarnas riksförbund. Vill man följa föreningen på twitter kan man klicka här: @spraklararnas.

På lokal nivå är jag engagerad i Kållegiet, ett digitalt personalrum för pedagoger av pedagoger i Göteborg.

2015 blev jag också nominerad till lärarstipendiet Guldäpplet.

Webbknapp2015_418x101

digiskol-badge-liten

 

En reaktion på ”Om Mia

Kommentera gärna här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s